מיקומה המעולה של שארם בין מפרץ אילת וקרבתה למפרץ סואץ, הובילו להעדפתה לתנופת הפיתוח של חצי האי כגשר מעבר בין אסיה ואפריקה, וכדרך מקוצרת,
אם ייבנה גשר מעל מצרי תירן, שיאפשר הגע הנוחה יותר לעולי הרגל למכה ומדינה. ואולם, שומרי הטבע, משמי סביבה ומדענים חוששים שים סוף שהוגדר כאחד משבעת פלאי עולם מודרניים, לרבות שילוב מדהים בין ים כחול, עמוק, וקרינת שמש מאיימת, אך מזג אוויר יובשני ונוחות הקרבה לאתרי הצלילה, שעשו את שארם-א-שייח' למה שהיא, מעין צומת לטיולי צלילה, הגעה אופטימלית לנופש מאירופה וממצרים, ויציאה לטיולים בחצי האי סיני כולו; בין אם למערב סיני ובין אם לצפון מזרח סיני בואכה טאבה ואילת.
שארם א-שייח' היא כיום מוקד הגעה מרשים לתיירים מכל העולם, כאחד מאתרי התיירות הימית המובילים במצרים, וגם אתר נופש מועדף לעשירי מצרים. באזור מתקיימים מופעים אמנותיים, קונגרסים בינלאומיים וקונצרטים מדבריים. העיר המתפתחת שארם-א-שייח' הפכה ליעד מועדף לתיירות מאירופה המעדיפה להגיע אל סיני מאשר להרחיק עד אפריקה.
ההמלצות לטיולים רבות ומגוונות, ביניהן, כשעה נסיעה בלבד לאזור ההר הגבוה ומנזר סנטה קתרינה, קרבה רבה לאתרי הצלילה בראס נצראני, ראס מוחמד וכמובן ראס אום-סיד, כמו גם לטיולים רגליים קצרים כמו לנקיקי מבוכים או להר שומר, אף כי ההגעה אליו אפשרית לא פחות גם מאזור סנטה.