עין חוד'רה היא נווה מדבר אופייני המשתייך לאזור נווה-נואיבה. בעין חוד'רה שלטו בשנות השמונים-תשעים בני שבט המזינה, שהשייח שלו, עבדללה, היה מקובל כראש השייחים בסיני. בעבר היו בנווה המדבר גם תמרים בבעלות בני התרבין.
סלע הכתובות בקרבת עין חו'דרה ממוקם בואדי ע'זלה, הבא מכיוונו של ואדי ותיר (עין פורטגה) ופונה דרך ואדי חוד'רה לעין חוד'רה. במבצע סיני, ב-1956, עברה כאן חטיבה 9, לא לפני שהשטח נבדק באמצעות חולייה, במבצע שכונה "מבצע ירקון". בשיאו של המבצע פונו חברי החוליה באמצעות מטוסי פייפר, שנחתו במישור הנמצא בין ואדי ע'זלה וציר הנסיעה שכונה לימים ציר זיווה העובר כאן, ומחבר את כביש אילת-שארם-א-שיך עם אזור סנטה קתרינה וההר הגבוה בסיני.
הדרך שעברה מעין חוד'רה היא אחת הדרכים העתיקות של עולי-הרגל ל מנזר סנטה-קתרינה, וסימניה הבולטים בשטח הן אותן כתובות סלע מרובות שניתן לגלות בסיני. הידועות והבולטות אולי מכולן היא "סלע הכתובות" הממוקמת כאן, כמו גם קניון הכתובות וואדי טוויבה, שנמנים עם אתרי ציורי-הסלע הבולטים בציר הצפוני של דרך עולי הרגל העובר בקרבת אילת. בסלע הכתובות מזהים ציורי-סלע בשפת הנבטים, היוונים, בשפה הקופטית, הלטינית, הארמית והערבית, ובנוסף להן, כתובות חדשות שחשיבותן פחותה, דוגמת "ספטפנוס ונינה". (ראה קישור לנצרות). דרך אחרת לעין חוד'רה היא להגיע לפתח הקניון הלבן ולצעוד בתוכו (יש אפילו סולמות ויתדות מתכת מקובעים לסלע).
במשך כשעתיים אפשר להתקדם ממנו לתצפית נוף יפה על דקלי עין-חוד'רה שבצדם מאגרי-מים להשקיה, ובתחומה מתגוררים בדואים מבני המזינה המארחים את המטיילים למופת (אם כי רצוי לתאם עמם מראש או להביא ארוחות עמנו).
כדאי "אבן הכתובות" שניתן להגיע אליה מבלי להגיע כלל לעין חוד'רה, אם כי מומלץ בכל מקרה לא להתעצל ולהעפיל לאוכף הנמצא מצפון לה, ולהשקיף לעבר עין חודר'ה – ולו מרחוק. בין שאר ציורי הסלע, והכתובות הבולטות באבן הכתובות: יעלים, גמלים, ואפילו "ברוך ומנטר שמואל בן-הלל".
הכתובות והמנורה (להלן) הן הסיבות העיקריות שהובילו להקמת מחסום האבנים מסביב לאתר (שימור לדורות הבאים!). ואמנם, החלק המעניין ביותר בסלע הכתובות היא "המנורה", אך תפקידו של מצייר הסמל של מדינת ישראל אינו ברור עד תום. בכל מקרה, זוהי צורתה של המנורה המקורית בטרם שינו את צורתה לעיצובה הנוכחי, לאחר כבוש ירושלים ע"י טיטוס הרומאי. הלה אימץ את הסמל המקורי, אך ביטל את שלושת הרגליים, ויצר את הסמל המוכר לנו אודות המנורה. סמל זה עוצב בשער טיטוס המפורסם ברומא, וייתכן ומצייר הסמל המקורי היה יכול להיות מטייל או סוחר.
לפי פרופ' זאב משל, מחוקרי תולדות סיני החשובים ביותר, עין חוד'רה היא חצרות המקראית. לפי הבדואים חוד'רה משמעה "ירוק". סביר להניח כי עין חוד'רה ואבן הכתובות בצדה שימשו כתחנת-דרך כלשהי בנדודיהם של בני-ישראל במדבר, הן משום שהיוו מקור מים חשוב, והן משום שייתכן ודרכם עבר קו השבר המאפיין את האזור. כדי לציין את חשיבותה של הדרך בהיסטוריה של בני-ישראל כונה השטח ואדי חג'ג, הוא ואדי החוגגים. הואיל ואזור ההר הגבוה נמצא לא הרחק מכאן, יש להניח כי האזור משתלב היטב ברעיון נדודי בני-ישראל בגלל תנאיו המיוחדים המאפשרים התיישבות או שימוש בתחנות-דרך מרובות לאורך המסלול.